За сайта

Добре дошли в най-посещавания български музикален блог. Тук може ще научите най-актуалното от родния и световен музикален бизнес и ще чуете песни на български артисти за първи път. Приятно разглеждане!
-Георги Паскалев (G'Fan)

GFan Music Boards's Fan Box

GFan Music Boards on Facebook

Чат

Анкета

Брояч

"По обложката посрещат..." - най-новата рубрика най сайта!



До момента в блога не съм обръщал особено внимание на обложките на албуми и сингли. Причините са прости - сингли в България не се продават, а тези на албумите ги виждате така и така като кача албума. Днес обаче ми дойде идеята, че не би било лошо веднъж или два пъти месечно да правя един по-голям пост за обложките - така освен, че ще може да ги коментираме отделно, ще подсещат за това, което предстои. При всеки пост ще избирам и по една обложка на албум и една на сингъл, които най-много ми харесват. Както виждате от графиката горе, този месец обложката на албум е на "Heavy Rotation" - новият албум на Anastacia. Обложката на сингъл пък е "Sandcastle Disco" на Solange. А сега да обърнем внимание на всички 16 обложки, които са част от поста. Всяка от тях е в размер 500x500 пиксела. Може да я видите като кликнете върху умаления й вариант:

James Bond OST Single Anastacia Heavy Rotation

Първата обложка е на новия сингъл на Alicia Keys и Jack White "Another Way To Die". Знаете, парчето е към новия филм за James Bond. Обложката обаче ми изглежда доста ужасно. Приличана обложка на руски сериал, който върви подарък с вестник "Стандарт". Надписите отгоре са много сгъчкани и с този шрифт не им се получава ефектът, който търсят.

Втората обложка е на Anstacia и по-точно на предстоящия й албум "Heavy Rotation", който излиза на 27 октомври. Според мен е много стилна. Много ми харесва как е изписано името на Anstacia и как заглавието на албума е вмъкнато в пуквата "C" - все пак става въпрос за rotation! Обложката е по-хубава от тези на предишните й три студийни албума и продължава традицията от сборния й албум за по стилна обложка, поне според мен. Надявам се, че и самото книжно тяло ще е яко.

David Archuleta David Cook

David Archuleta vs. David Cook! Двамата адаши отново ще бъдат сравнение, но този път по критерий кой е избрал по-стилна обложка. За дебютния си албум, който излиза на 11 ноември, David Archuleta е избрал изчистена обложка с една доста безлична снимка според мен. Харесва ми идеята с продълженията на буквите "I" и "T" в надписа. Смятам обаче, че блузаката е ужасна и самата снимка изглежда като за постер на списание Bravo. Е, на фона на обложката, която David Cook е избрал за пилотния си сингъл "Light On" тази на Archuleta е направо произведение на изкуството! Ако до момента не сте забелязали, че David Cook не е особено красив, то тази обложка ще ви го набие в очите! Не знам кой гений е избрал снимка с толкова дебилен поглед. Нямам и идея защо фризьорът му го мрази... Надписът "Light On" също е доста неподходящ по мое мнение. Ще включя сингъла му в двойната компилация, която ще пусна през октомври.

Fall Out Boy Girls Aloud

Контрастът между следващите обложки ясно обхваща дилемата "да се постараем да бъде интересни и оригинални или да претупаме нещата и да спестим малко пари". Рок групата Fall Out Boy определено е заложила на първото! Обложката им е много оригинална. За тази оригиналност е виновен графичният дизайнер Luke Chueh, който е създал обложката. Заглавието на албума е "Folie à Deux", което означава "лудостта на двама". Албумът излиза на 4 ноември. Пример за абсолютно претупване ни дават момичетата от Girls Aloud, които представят евтина и скучна обложка към новия си сингъл "The Promise", който ще бъде част и от двойната компилация на сайта през октомври.

Ето и две черно-бели обложки! Първата към новия сингъл на Jay-Z & T.I. "Swagga Like Us". Обложката не е нищо интересно, даже бих казал, че е типична хип-хоп обложка и типична за Jay-Z, чийто нов албум "The Blueprint 3" ще се появи на 2 декември и ще окаже сериозна съпротива на Britney. Mariah Carey съвсем неангажиращо издава нова компилация с най-добрите си балади на 20 октомври. Обложката е много подходяща според мен - някак нежна и интимна. Не ми харесва само идеята "THE" да е по-голямо от "Ballads". Стои сякаш са бързали и някъде не са преценили мястото..

Leona Lewis Leon Jackson

Тези две обложки ще коменитирам много кратко: Вижда се, че участниците в британския аналог на American Idol работят с много по-добри графични дизайнери от тези в American Idol (David A. и David Cook). Дебютният албум на миналогодишния победител в X-Factor Leon Jackson ще се появи на 20 октомври.

Pussycat Dolls Sugababes

Pussycat Dolls пускат "I Hate This Part" като втори сингъл в Англия. За целта са се вдъхновили хубаво от някоя реклама на L'Oreal за бои за коса според мен. Обложката хем ми харесва, хем не ми харесва. Можеше да измислят нещо доста по-оригинално. Следва обложката на проект на още една гърл група, а именно Sugababes и обложката към новия им албум "Catfights & Spotlights", който ще излезе на 20 октомври. Обложката е изчистена, типична е за групата. Според мен повече щеше да отива на някой от синглите от този албум.. Не ми харесва колко изкуствено стоят момичетата. Все едно са наслагани. А и кожата на тази по средата е много изкуствено изчистена..

От лагера на Destiny's Child залагат на оригиналност по отношение на обложките на сингли. Единият от двата нови сингъла на Michelle "Hello Heartbreak" има обложка, която мога да кажа отговаря перфектно на посланието на песента. Самите й ръце образуват сърце. Погледът й също отива на заглавието. Сестрана Beyonce Solange представя страхотна обложка към сингъла си "Sandcastle Disco". Тя е издържана в стилистиката на цялата й нова ера - много цветна, леко pop art, леко ретро.

Xtina The Killers

Последните две обложки, на които ще обърна внимание идват от Christina Aguilera и The Killers. И двете обложки претендират за оригиналност. Christina Aguilera преследва една нова концепция с този Best Of албум, а именно "до тук бях такава и такава, от тук нататък ще ставам по-добра и ще ви представя футуристично и модерно звучене". Заглавието на компилацията и стремежът към модерно звучене пасват на избраната снимка в скафандър. Очите й са много красиви. Албумът излиза на 11 ноември. Рок групата The Killers определено са оригинални с обложката към новия си сингъл "Human".

8 коментара:

Isla каза...

super rubrika! merci

Анонимен каза...

Хубав пост-Браво!Интересна е тази идея с обложките.Най-много ми харесват на Anastacia,PCD и Leona Lewis ;)

Анонимен каза...

good job :)

~Ashlee~ каза...

О, дааа David Cook не бил хубав, а като човек погледне David A си мисли кой е този олигофрен. Това е първото място, където не съм съгласна с теб. David A е грозен и обложката му е ужасна. Може Cook да не е излязъл перфектно, но е 100% по-добре от David A!!!! Второ смятам, че и PCD на тази обложка изглеждат ужасно или както се изразих във форума " Колкото хубава е песента, толкова те са ужасни!". Sugababes винаги са били много по-яки от тях. В този случай пак е така. За останалите съм съгласна с теб и смятам, че тази идея да коментираш обложките е много добра. :}

Анонимен каза...

и аз като ~ashlee~ мисля, че Cook е доста по-добре от Archuleta на обложката си...Арчи са го облекли като второкласник с тая блузка, а Cook си е друга работа... поне на мен повече ми харесва де :D

Анонимен каза...

Archuleta e strahoten! Oblojkata my e po- hybava, no toi ima mnogo po- hybavi snimki. Na tazi nqkaksi o4ite ne siqqt kakto na drygi negovi snimki i malko David izglejda zaspivasht. Otdelno smqtam, 4e sa prekalili s obrabotkata i sa go sustarili leko. Mnogo po sladuk e haha Abe ima qki byzi i mnogo 4arovna ysmivka. Trqbvashe da gi pokaje na oblojkata, zashtoto vse pak albyma shte se kazva David Archuleta, a ne drygo q4e. Trqbvashe da go predstavqt v negovata sis vetlina ama vse pak sa go izkomadorili spored men i toi nali si e dobur i nekonflikten se e suglasil za tazi oblojka. Blyzata e qka... nqkoi da q e vijdal v BG? haha
Ina4e nai- qkite oblojki spored men sa na Anastacia, Leona Lewis i Solange.
Na Christina Aguilera su6to mi e prekaleno pipana oblojkata i moje bi zatova nosut i e leko deformiran ot neinata lqva 4ast

Анонимен каза...

Oblojkata na Mariah e naistina mnogo hubava, stilna i krasiva.Tja e chast ot edna fotosesia za ELLE.Razbira se, ne tja izdava compilaciata, a bivshiat i label SONY iska da napravi pari okolo Koleda.Jalko, che ne sa slojili pravilnite pesni vatre, no ...viziata e super:)
Leona i Anastacia sashto sa gotini.
Aguilera e bezumna!

Анонимен каза...

Първо, честито за новата рублика. Много добра идея.
Обложката на Anastacia е много красива, нежна.
Обложката на David A. повече ми харесва, но пък песента на David Cook е по-яка.
На Fall Out Boy е интересна и привлича вниманието, но ми напомня много за Kanye. Можеха да си изберат други животни.
Mariah и Leona са много красиви, харесва ми как е написано "Forgive Me" - напълно различно от "Leona Lewis".
Pussycat Dolls - не всичко е перфектно. Не може да имаш и хубави песни и хубави клипове и хуваби обложки. С една нова фотосесия само.. Плюс това не всички са излезли добре.
Sugababes - too much photoshop :X
На Michelle и Solange са много яки, особенно на Solangе.
И накрая ще кажа че обложката на Christina не ми харесва - пак много photoshop. Очите и са красиви, ама носа й ми изглежда много "нагласен" :D