За сайта

Добре дошли в най-посещавания български музикален блог. Тук може ще научите най-актуалното от родния и световен музикален бизнес и ще чуете песни на български артисти за първи път. Приятно разглеждане!
-Георги Паскалев (G'Fan)

GFan Music Boards's Fan Box

GFan Music Boards on Facebook

Чат

Анкета

Брояч

Миро и Крум с обща песен

Миро от дует КариZма и Крум представиха на първите годишни награди на Фен ТВ своя дуетна песен, която носи заглавието "Едно огледало". Интересен дует и доста неочакван. Песента е турски кавър и ако трябва да съм честен много ми харесва версията на Миро и Крум. Е, пеенето на живо не е най-доброто на света, но това не е нищо ново под слънцето. Като изключим това, че песента е хубава, около нея има няколко странни неща... Едно от тях е любовният й текст, който звучи странно когато го пеят двамата заедно...Ясното е, че лирическите герои на песента си пеят един на друг...Какви са отношенията на Крум и Миро няма да коментирам, защото си е само тяхна работа. Интересно около песента е и нейният произход. И глух ще чуе, че е открадната от песента "Salma Ya Salama" на френската певица Далида. Песента за първи път прозвуча в национален ефир на Нова година във "Вечерното шоу на Азис", където Миро изпя парчето с Азис. В началото на месец март Миро сам изпя парчето на рождения клуб на Микс Клуб "Александър". Ето ви mp3 в добро качество с изпълнението на Крум и Миро от наградите на ФЕН ТВ, както и два online видео линка, за да гледате другите две споменати изпълнения:

6 коментара:

Алекс каза...

Готина е песничката.
Само че изпълнението не е от наградите на Нов Фолк, а от тези на Фен ТВ, където Крум беше един от водешите :)

Анонимен каза...

Поне сега си правят открита чалгийка. :D Хах, трогателно е как си разменят любовни слова, хехех :D

Анонимен каза...

Abe pesenta e mn hubava,teksta e dobur,a melodiqta e vesela,no bie kam 4alga.A Miro i Krum sa pop izpalniteli vse pak,6te mi e interesno da vidq i klipa,ako ima takav kak 6te izglejdat dvama maje v edna kolaboraciq:)ivi_25

BG Team каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
BG Team каза...

Песента не е турска, нито е поп-фолк. Тя е кавър на легендарната египетска певица от италиански произход и станала емблема на Франция, а именно - Далида. Песента е от 1979 година и се казва Salma ya salama. Оригиналното видео на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=MpmTBlUOwrc

Анонимен каза...

"Е, пеенето на живо не е най-доброто на света, но това не е нищо ново под слънцето."

Мдаа, да систематизираме - написали хората текст към чужда песен, и не могат и да я изпеят даже!!! Не знам дали е нещо ново под слънцето, ама по цял свят се разбира и се гледа дали си певец по 3 неща - собствена музика, собствен текст и най-вече добро и повече от добро изпълнение на живо!!!
И ако можем да приемем че пеенето на чужда песен е ок, лошото изпълнение просто е недопустимо :):) Дори и за България :)